השותפים הבכירים במשרד עורכי הדין והנוטריונים כהן-סגלוב, מתמחים מזה למעלה מ – 25 שנה בליטיגציה והופעה בפני בתי המשפט בכל הערכאות – לרבות בית המשפט העליון, בית המשפט המחוזי ובית משפט השלום, וכן בתי המשפט לענייני משפחה, בתי הדין המנהליים ובית הדין הגבוה לצדק. בנוסף, מתמחים עורכי הדין במשרדנו בניהול הליכי גישור ובוררות – הן כמייצגים, הן כבוררים והן כמגשרים. עורך דין גדעון כהן מונה מספר פעמים על ידי לשכת עורכי הדין בישראל כבורר בסכסוכים שונים ומגוונים .

ללקוחותינו דוברי האנגלית הברירה לבחור בשפה בה ירצו לקבל את השירות המשפטי – אנגלית או עברית. הדבר נכון הן לגבי הייעוץ המשפטי השוטף הניתן ללקוח והן במסגרת ייצוגו בפני ערכאות בתי המשפט, מוסדות הבוררות והליכי הגישור. למשרדנו הכישורים והמומחיות להתוות עבור הלקוח את קו האסטרטגיה האופטימלי הדרוש לו לניהול תביעתו או הגנתו בכל אחד מההליכים דלעיל.

ליטיגציה

ליטיגציה הנה הצד המורכב והמאתגר ביותר בעבודה המשפטית, הדורשת מהמשפטן הבאה לידי ביטוי של מלוא הידע המקצועי שלו, כמו גם מיצוי כשרונו וסגולותיו האישיות. תחום זה דורש מהמשפטן ניסיון רב וידע משפטי רחב ומעמיק, ומהווה שילוב בין מדע המשפט ואומנות הטיעון.
ליטיגטור מקצועי נדרש לשליטה מלאה בתחום המשפטי הרלבנטי לתיק שבטיפולו. במקרים רבים, תכלול דרישה זו שליטה ביותר מתחום משפטי אחד, לדוגמא: מחלוקת משפטית שכיחה בין מוכר לרוכש נכס מקרקעין עשויה לכלול דיון ב – דיני מקרקעין, דיני חוזים, דיני מיסים, דיני תכנון ובניה ואף דיני נזיקין. דוגמא נוספת יכולה להיות מחלוקת מסחרית פשוטה בעניין ייבוא ומכירת ספרים למשל, לגביה עשוי המשפטן להידרש לשליטה בו בעת בדיני משפט בינלאומי, דיני קניין רוחני, דיני חוזים, דיני נזיקין, דיני צרכנות, דיני ימאות, דיני שטרות , דיני שליחות ודיני לשון הרע .

בנוסף, הליטיגטור נדרש לשליטה מלאה בתקנות סדר הדין האזרחי (או הפלילי), באמצעותם יוכל להבטיח את יישום ומיצוי זכויותיו המהותיות של לקוחו הנטענות בפני בית המשפט. לא אחת קיימים מספר סעדים אפשריים הרלבנטיים לתובענה הנדונה, בין אם מדובר בעתירה למתן צו קבוע, בתביעה כספית, בבקשה למתן פסק דין הצהרתי או בכל תובענה אחרת. לכל סעד דרוש ההליך המיוחד שנועד לו, כאשר לכל הליך כזה יתרונות לצד חסרונות, כך שיש לשקול כל צעד בקפידה, כחלק מאסטרטגיית הניהול הכולל של התיק.

אך לא זו בלבד. אין די בהכרת הדין הרלבנטי, בחירת הסעד הדרוש ומציאת סדר הדין הנכון. על הליטיגטור לבחון מהן הראיות הדרושות להוכחת טענות מרשו בתיק. האם הראיה קבילה על פי כללי הדין? האם קיים עד / מסמך הדרושים לדיון בתביעה / הגנה? מהו סדר הבאת העדים הנכון? האם יגיע העד להעיד מרצונו וייתן תצהיר מראש, או שמא יידרש זימונו על ידי בית המשפט כדי להיחקר בפניו? עדות הניתנת מראש ומרצון הנה בדרך כלל ודאית ומצויה יותר "בשליטת" הליטיגטור, בעוד עדות הניתנת מפי עד שהוזמן על ידי בית המשפט כאמור הנה בבחינת "קופסת הפתעות" העשויה להתגלות לא אחת כ"קופת שרצים". על הליטיגטור להביא בחשבון נתונים אלה ועוד רבים אחרים במסגרת הכנת העדויות בתיק לקוחו.

ליטיגטור טוב הנו זה השולט היטב באומנות החקירה הנגדית לגביה נדרשת הכרה מלאה של כל המסמכים המצויים בתיק, לצורך העמדתם מול גרסת העד. במהלך החקירה הנגדית, על הליטיגטור לזכור היטב את תוכן מלוא העדויות שהובאו על ידי כלל הצדדים בתיק, בכתב או בעל פה, במטרה להצליב עדויות ולהביא למיצוי אפקטיבי של החקירה הנגדית. כל ליטיגטור טוב יעיד, כי לא משנה כמה השקיע בהכנת החקירה הנגדית ובסידור השאלות לעד הנחקר, מרגע שתופנה לעד השאלה הראשונה, ובכל רגע לאחר מכן, עלולה החקירה הנגדית לסטות לחלוטין מהכיוון שהוכן לה מראש עקב תגובה שלא ניתן היה לדעתה או לצפותה מראש מצד העד. אומנות החקירה הנגדית משמעה לא רק לדעת מהן השאלות שיש לשאול את העד אלא גם מהן השאלות שאין לשאול אותו ! עורכי דין מנוסים רבים איבדו תיק עקב הצגת שאלה שאפשרה לעד להצדיק או להסביר אמירה בעייתית שנאמרה על ידו קודם לכן.

מיומנות הליטיגציה דרושה הכרת נפש האדם, לצורך התאמת החקירה הנגדית לפרופיל הפסיכולוגי של העד העומד להיחקר. סימני שקר או אמת אינם כתובים על מצחו של העד והתסריטים ההוליוודיים המוכרים לנו, בהם מתחיל העד לגמגם וסימני מצוקה מבצבצים על פניו, נותרים בדרך כלל באולמות בתי הקולנוע ולא מוצאים דרכם לאולמות בתי המשפט. חילוץ האמת מפי העד נעשית בדרך כלל על ידי בנייה דקדקנית ומוסווית של שאלות תמימות וחסרות חשיבות לכאורה המוצגות לעד, עד שהוא נלכד בתשובה או בתגובה הרצויה.

גישתו של השופט הדן בתיק למקרה הנדון הנה נתון נוסף שעל הליטיגטור לשקול: האם ניתנו בעבר על ידי שופט זה החלטות במקרה/ים דומה/ים? האם שופט זה מתרשם יותר מעדויות שבכתב או מעדויות בעל פה? האם שופט זה נוטה לאפשר חקירה נגדית ארוכה וממצה? האם שופט זה ידוע כ"אקטיביסט" שוחר צדק או כ"פורמליסט" הצמוד למילות החוק החרותות? על הליטיגטור לתור אחר התשובות לשאלות הנ"ל שייסייעו לו בניהול התיק.

טרם כניסה לניהול הליך בבית המשפט, הגשת תביעה או התגוננות מפני תביעה, על הלקוח להביא בחשבון את ההשלכות הכלכליות כמו גם הנפשיות הכרוכות בהליך זה. בראש ובראשונה, מדובר בהליך יקר. עורך הדין המנהל את התיק עמל שעות רבות על איסוף והכנת החומר והמסמכים אותם יש להגיש לבית המשפט, הכנת השאלות לחקירתם הראשית והנגדית של העדים, לימוד ושינון החומר המשפטי הרלבנטי למקרה. הלקוח אינו מודע בדרך כלל להיקף העבודה המוטל על עורך הדין המבקש להבטיח עבור לקוחו את קבלת הסעד הנדרש.

בנוסף לעלויות הכספיות, הליך זה מלווה במתח נפשי רב עבור הלקוח, עד כדי חוויה טראומתית לעיתים. לא מעטים המקרים בהם לקוחות חרדים מהרגע בו יצטרכו להעיד בפני בית המשפט, וכן מוצאים עצמם מוטרדים יותר ויותר ככל שנמשך ההליך והם נדרשים לסייע בידי עורך הדין בבניית התיק ובהכנתם למתן עדות. העומס הכלכלי והפסיכולוגי הנ"ל משתנה בהתאם למקרה ובין לקוח אחד למשנהו. עורך דין מנוסה ידע גם לשקול בכל שלב את היתרונות והחסרונות שביצירת הסדר ראוי, מחוץ לכותלי בית המשפט, עם הצד שכנגד, וכן את האפשרות של העברת התיק להליך של גישור. יתירה מכך, ליטיגטור מקצועי ידע לייעץ ללקוחו מתי כלל לא להיכנס להליך של תביעה בבית המשפט אלא לחתור ליצירת הסדר, ובכך לחסוך בהוצאות מיותרות רבות, באשר לעורך הדין היכולת לראות את התמונה האובייקטיבית, באופן משוחרר מאמוציות, המשפיעות בדרך כלל על שיקול הדעת של הצדדים לסכסוך.

ליטיגציה דורשת מעורך הדין העוסק בה ידע נרחב וכישורים רבים ומגוונים. ישנם עורכי דין המתמחים בעריכת חוזים, אחרים בניהול מו"מ בעניינים מסחריים ויש שאומנותם במתן חוות דעת משפטיות וייעוץ כללי. עורך הדין הליטיגטור נדרש לכל הכישורים דלעיל ויותר גם יחד. השותפים במשרד עורכי הדין והנוטריונים כהן – סגלוב עוסקים בתחום הליטיגציה מזה כבר למעלה מ – 25 שנה במהלכם ייצגו לקוחות רבים בפני הערכאות המשפטיות מכל הסוגים ובכל הדרגות. נשמח לסייע בידך ולייעץ לך בהכנת האסטרטגיה האופטימלית הדרושה לניהול תביעתך או הגנתך כראוי.